1-İlk iş olarak Kpss konu dağılımını iyice inceleyin ve sorumlu olduğunuz konuları iyi öğrenin
2-Çıkmış sorulara göz gezdirin, hangi konudan hangi sene kaç soru çıkmış inceleyin.
Bunları yapmak hem konuları tanımanızı ve konulara çalışmaya başlarken aşinalık sağlar daha da önemlisi hangi üniteye hangi konuya ne kadar önem vermeniz gerektiğini belirlemenizi sağlar. Şunuda unutmayın ki her konu önemlidir soru çıkan her konuya eksiksiz çalışmanız gerekir.
3-Bir gün içerisindeki planınızı da göz önünde bulundurarak kendinize göre rahat, esnek, işlevsel ama fazla hayalciliğe kaçmayan bir program yapın.
4-Sonraki etapta kendi kişiliğinize göre; yani okuyarak mı daha iyi anlyorum yoksa konu anlatım videolarını izleyerek mi diye istişare edin ve ona göre baştan başlayarak konulara çalışın ve konunun hemen ardında sıcağı sıcağına soru çözün (Soru miktarı size kalmış)
Çözemediğiniz soruları mutlaka tekrar gözden geçirin çözmeye çalışın, eğer çözemiyorsanız bir yardımcı öğretmene yada konuyu daha iyi bilen birine çözdürün ve doğru çözümü mutlaka öğrenin.
ÖNEMLİ: Unutmayın Kpss ye hazırlığın bel kemiği eksikleri tamamlamaktır. Sizi sürekli geliştiren çözemediğiniz ve bilmediğiniz konuları öğrenmektir aksi halde yerinizde sayarsınız.
5-Mutlaka deneme sınavlarına girin ve sanki gerçekten kpss ye giriyormuş gibi önemseyin ve denemede eksiklerinizi kontrol edin ve tekrar konuya çalışın ve eğer yetmiyorsa yardım alın.
6-Mutlaka her ay periyodik olarak özet kitaplardan konuları tekrar edin.
7-Eğer dersaneye gidiyorsunuz ise dersten sonra kesinlikle konuyu tekrar edin.